Gemeente
Amsterdam

De Stem van Oost

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

uitbreiden GF-containers in het Oostelijk Havengebied

Door Aad Verkleij
8 mei 2018

Maak mogelijk dat bewoners van het OHG hun GF/E/T-afval gescheiden kunnen inleveren door het plaatsen van containers met een pasjes-systeem.

Veel bewoners van het Oostelijk Havengebied (OHG) willen hun GF/E/T-afval gescheiden inleveren. Scheiden van dit afval draagt bij aan de duurzame doelstellingen van de gemeente. Het spreekt veel bewoners aan en het kan makkelijk gefaciliteerd worden. Er zijn in de buurt enkele wormenhotels geplaatst, maar daar kunnen geen nieuwe deelnemers meer aan meedoen. Er zijn nu wachtlijsten. Dit jaar worden er ook geen nieuwe wormenhotels meer geplaatst.
Op het Java-eiland is een experiment geweest met inzamelen in speciale GF-containers met een pasjessysteem. Dit experiment is goed verlopen en wordt voortgezet.
Daarom stellen wij voor om op zoveel mogelijk plaatsen in het OHG dit soort containers neer te zetten. De Stadsdeelcommissie kan hierop aandringen bij de centrale stad. Per straat of buurt kunnen we bekijken waar de containers geplaatst kunnen worden.

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Myrthe Verdonk | 11 mei 2018 18:54

Ik ben voor want ik heb vooral GFT-afval en ben voor recycling waar mogelijk. In Almere maakt de gemeente er compost van wat bewoners gratis kunnen ophalen zodat ze hun tuin ermee kunnen bemesten. Dat zou ik ook graag in Amsterdam zien.

Reageren
Marese Deckers | 26 mei 2018 15:53

Ik ben voor omdat ik mijn gftfval wil scheiden en we dat in de buurt ook al deden, jaren geleden. Het beviel goed, de kinderen hebben er veel van geleerd, het voelt dankbaar om met je eigen afval nieuwe compost te kunnen maken.
Het liefst zou ik compost voor mijn tuin en de binnentuinen terug krijgen.

Reageren
Thom van Woerkom | 14 juni 2018 22:18

Ontzettend goed idee. Maakt mensen bewuster van de hoeveelheid afval die zij produceren. Begin 2018 heb ik - vanuit de bestuurscommissie - mee mogen doen aan de proef op Java-eiland en dat beviel erg goed. Vooral uitbreiden in de rest van het OHG.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.