Gemeente
Amsterdam

De Stem van Oost

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

OUD WATERGRAAFSMEER ALS PAREL VAN DE STAD AMSTERDAM

Door Meta Bekkering
18 november 2017
De Stem van Oost   |   11 april 2018 16:48Dit voorstel is inmiddels besproken. Het stadsdeel zet zich in om het in elk geval deels te realiseren. 

Behalve rode straatklinkers ook rode stoepklinkers en passende klassiek lantaarns terug in het straatbeeld. Als voorbeeld de Balistraat!

De gemeente start binnenkort met de vervanging van riolering, gasnet en bestrating in Middenmeer-Noord, globaal het gebied tussen de Linnaeuskade, Archimedesweg, Galileïplantsoen, Linnaeusparkweg en Hogeweg. De gemeente heeft hogere ambities voor bijzondere plekken; "Het zijn de parels in de verder krap bemeten en druk belaste wijk.", aldus de gemeente. Er zullen rode straatklinkers komen, maar de grijze stoeptegels zouden gehandhaafd blijven. Onze voorstel is om, naar voorbeeld van bijvoorbeeld de Balistraat en andere delen van de Indische buurt, de grijze stoeptegels te vervangen door rode stoepklinkers. De diversiteit aan straatlantaarns maakt een rommelige indruk nu; ons voorstel is uniformiteit; de antieke lantaarns zoals rond de fontein zijn prachtig en passen bij de architectuur. Hiervoor is de Puccini-methode voorhanden. Wij hopen op deze manier het historisch karakter van dit deel van onze wijk terug te brengen. Algemeen Bestuur, deze kans om het deel Oud Watergraafsmeer uit 1900 als parel in oude luister te herstellen mag u niet missen!  
De buurtcoalitie Oud Watergraafsmeer

Locatie

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Cleem Van den Burg | 6 december 2017 10:35

De panden aan de Hogeweg, Bredeweg en de Linnaeusparkweg hebben allure. Op oude foto's zijn deze straten te bewonderen als straten waarlangs je heerlijk kon flaneren. Zeker nu de stad met Oostpoort een nieuw centrum heeft gecreëerd, waardoor de druk op het hart van Amsterdam verlicht wordt, is Watergraafsmeer-noord een prachtige plek om dat dorpsgevoel/centrum-gevoel te benadrukken en het straatbeeld in oude luister te herstellen door de verlichting en de bestrating aan te passen aan de bouw.

Reageren
fred OOSTING | 19 november 2017 19:27

De grijze tegels zijn oud en lelijk en het zou zonde zijn om, nu de kans er is, slechts de helft op te knappen. Hetzelfde geldt voor de straatlantarens; ongeveer 4 verschillende soorten!

Reageren
Stan Polman | 20 november 2017 15:30

Het oude hart van de Watergraafsmeer verdient een passend uiterlijk. Maak er iets moois van. Het heeft vast en zeker positieve invloed op het woon- en leefklimaat. Mis de kans niet!

Reageren
Bas van Vliet | 6 december 2017 22:25

Goed idee. Zou ook leuk zijn voor de historie om het type lantaarns te gebruiken dat destijds door de Gemeente Watergraafsmeer in de buurt werden gebruikt.

Reageren
Jantien Schreurs | 6 december 2017 19:50

Het is prachtig als er een fijne en mooie sfeer ontstaat.

Reageren
Piet-Jan Brouwer | 9 december 2017 14:36

als we dan toch maandenlang te maken krijgen met opgebroken straat en stoepen, laten we dan meteen zorgen dat het resultaat prachtig is voor de komende vele Jaren!

Reageren
Joep Dirckx | 6 december 2017 13:14

Ik ben het volledig eens met bovengenoemde omschrijving.

Reageren
Cees de Vries | 2 januari 2018 14:56

De trottoirtegels zijn inderdaad lelijk en vies. Daarnaast is er een groot probleem met het schoonhouden en schoonmaken van de straat door ophoping van vuil in de goot. Onbereikbaar voor de straatveegautootjes. Op de foto hierboven is dat probleem vrijwel opgelost. Dus: Een zeer goed idee dat eigenlijk een 'must' is.

Reageren
Jaap Kamerling | 8 januari 2018 10:39

Laat het stadsdeel dan tegelijk eindelijk die ene afwijkende lantaren op het Hogewegpleintje vervangen door een Ritter lantaren zoals de andere daar. Was ooit toegezegd maar is nooit waar gemaakt. En verder is ook Erfgoedvereniging Heemschut enthousiast over het hele plan.

René van Eunen | 12 februari 2018 19:46

Dit is een uitgelezen kans om deze buurt weer z'n oude glorie te geven. Stichting Vrienden van Watergraafsmeer ziet het helemaal zitten!

Reageren
Jan Dijk | 14 februari 2018 09:12

Doe deze maand drie wandelingen voor Ons Amsterdam (de vereniging) over Oud Watergraafsmeer. Omdat het zo veel te bieden heet. Hij heet: Van Linnaeusdwarsstraat tot Linnaeushof en kan zomaar twee uur duren. Ze waren direct voltekend. Laten we het mooi houden en hier en daar nog mooier maken!

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.

Argumenten tegen

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.
Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.